Brouwdag

Een brouwdag bij de Oudshoornse bierbrouwerij van Corné en Hans. Ze brouwen ongeveer dertig liter blond bier met hoofdzakelijk pale ale mout (Maris Otter), pale crystal en havermout, plus tarwe- en havervlokken; Engelse hoppen (East Kent Goldings en Fuggles), scotch ale gist. Het is het vijfde brouwsel, onderhand proeven we ook nog eerdere brouwsels. Het maischen gebeurt in een stap, de maischketel is niet verwarmd, dus de Engelse infusiemethode. Koken 70 minuten met 4 hopgiften en een toevoeging van korianderzaad en (zoete!) sinaasappelschil. Na anderhalf uur koelen wordt Wyeast 1728 toegevoegd. Een dag of vijf gisting in het gistvat, dan gaat het bier in mandflessen de kelder in om enige weken na te gisten en te lageren. Daarna afvullen op fles.

Een kleine fotoreportage op Picasa webalbums.

Advertenties

One Response to Brouwdag

  1. […] Leidse BierProefClub-medeleden Hans en Corné meegemaakt. Een verslagje met fotoalbum vind je op lbpc.wordpress.com. Direkt naar de foto’s: Picasa […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: