Proefavond maart 2010

Weer terug in het Keizertje proefden we met z’n veertienen tweemaal drie bieren.
De eerste drie bieren waren ingebracht door André (Huisbrouwerij Neptunus, Leiderdorp) en ook door hem gebrouwen. Bier 1 en 2 waren varianten: een brouwsel IPA was in twee delen gesplitst en elk deel was drooggehopt met een verschillende Amerikaanse hop, Amarillo resp. Cascade. Daar beide hopsoorten een stevige citrusgeur en -smaak (vooral grapefruit) opleveren was het verschil niet heel groot, maar wel aanwezig. Het eerste bier met Cascade had een wat hardere bitterheid, het tweede kwam iets milder over, de waarderingen waren vrijwel gelijk: bier 1 kreeg exaxt een 7 (3×6, 8×7, 3×8), bier 2 net ietsje minder (1×5, 2×6, 8×7, 3×8).
Het derde bier was wel door André gebrouwen, maar het recept was niet van hem afkomstig. Ook was het brouwsel gemaakt op een beurs, niet direkt onder ideale omstandigheden. Geïnspireerd op een Weizen (maar met te weinig tarwemout om echt zo te mogen heten) en weer met hopsoorten die een sterk citruskarakter gaven. Onze waardering 6,4 (8×6 en 6×7).

De tweede helft van de avond was gewijd aan bieren van de Dochter van de Korenaar uit Baarle-Hertog, dus (net) een Belgische brouwerij. Bier 4 was Noblesse, wat we niet zo lekker vonden ruiken (beetje zurig en wat koolachtigs) en nogal hard bitter smaakte. Waardering 5,4 (1×3, 6×5, 6×6, 1×7). Bier 5: Bravoure, een bier met rookmout, wat in zowel geur als smaak ook werd waargenomen. Hier waren de meningen sterk verdeeld: 1×3, 2×4, 3×5, 5×6, 2×7 en 1×8, gemiddeld 5,6. Bier 6 tenslotte, Embrasse, was duidelijk zwaarder en enigzins gebrand in geur en smaak. Hier viel het oordeel hoger uit: 7,1 (1×5, 1×6, 9×7, 2×8 1×9).

Jan

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: