Sterk uitstapje

Zaterdag 5 april bezocht de LBPC Dordrecht en distilleerderij Rutte. Dankzij de goede zorgen van Corne en Hans K. werd het een leuke, interessante en gezellige dag.
We begonnen op station Dordrecht met een kleine stadswandeling, waarbij de weergoden ons welgezind waren: het werd droog en bleef droog. De route was uitgezocht door Hans K. aan de hand van het nieuwe boek “Water wordt een feest zodra het bij de brouwer is geweest” over de brouwgeschiedenis van Dordt. Onder andere kamen we langs de mouterij van de voormalige brouwerij De Sleutel, waar nu de nieuwe Dordtse stadsbrouwerij zijn stek heeft, terwijl hoogtepunten als de Grote Kerk eveneens in de route waren opgenomen.
Keurig op tijd arriveerden we bij Rutte, waar we in de bovenzaal eerst informatie over de historie en werkwijze van het bedrijf kregen, en vervolgens een aantal produkten proefden. In de pauze werden beneden in de winkel diverse aankopen gedaan, waarna we ons op het zelf maken van likeuren hebben gestort. Aan de hand van een uitvoerige handleiding kon eenieder van de twaalf aanwezigen een recept opstellen en vervolgens produceren; het resultaat ging mee naar huis met een Rutte-proefglas en de bijbehorende dokumentatie.
Hierna bracht het grootste deel van de deelnemers een bezoekje aan biercafé De Tijd, en daarna hebben we -met weer twee personen minder- nog een hapje gegeten, in een restaurant waar het eten zeer goed, het bier soms wat minder was.

Jan

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: